Cum a inceput totul

Bio

Cum a inceput totul

Trupa de rock alternativ SEMNE a aparut in anul 2007, la initiativa vocalului Adrian Tanase de la Tapinarii, alaturi de Ionut Ivana (ex-Dracula), prieten din copilarie al lui Tanase – cei doi cantand impreuna in mai multe trupe de-a lungul anilor (din 1996) – si de Victor Adrian Rus, chitaristul trupei 9,7 Richter. Au fost cooptati imediat Cornel Stanchi (la tobe) si Alexandru Marian Ganea(aka Andu) la chitara.

Primul concert a avut loc la festivalul Zapping Through Culture, in recital, in septembrie 2007 in Club A. Dupa ceva timp, Adrian Rus a parasit trupa siun al doilea chitarist s-a alaturat trupei SEMNE, acesta fiind Ionut Alferaru, si el prieten din copilarie al lui Tanase, cu o istorie de trupe si cantari cu vocalul SEMNE si Tapinarii. A urmat un concert in Big Mamou, pentru ca, la o luna diferenta, trupa sa iasa pentru prima oara “in tara”, si anume la Brasov, in Club Scena. Dar si chitaristul Andu a trebuit sa plece, mutandu-se in Brasov. Locul lui va fi ocupat de Mircea Ungureanu (Mysha) de la trupa Za-duff si Folk Frate.

Pe 12 august 2008, trupa a cantat in Hand Vama Veche. A urmat un concert in Iron city si unul in Big Mamou. In octombrie, Mysha a decis sa paraseasca trupa si sa cante numai cu Za-duff, avand un an greu si trebuind sa lanseze primul lor album. S-a luat decizia atunci ca SEMNE sa cante cu un singur chitarist si sa nu se mai chinuie sa caute altul. Primul concert, in aceasta formula, a avut loc la L.A. Birou urmat de o cantare in Big Mamou. Formula fiind definitivata, s-au apucat si au tras prima lor piesa in studio, in 2009. „Fum” a devenit primul single SEMNE SI a stat 3 saptamani la Romtop City FM, apoi au fost invitati la “Sala de repetitii” la Radio3Net. Pe 1 martie 2009, SEMNE au filmat primul lor videoclip in clubul Avast, personaje principale fiind Ovidiu Mihailescu si Ruxandra Chelaru. Videoclipul a fost lansat tot in Avast pe 27 martie. Invitati speciali la show-ul de lansare au fost Tapinarii, 9,7 Richter si Old News.

Inaintea lansarii au fost invitati la emisiunea Tonomatul dp2 pe TVR 2. Cand sansa se parea ca le surade baietilor, Ionut Alferaru a trebuit sa plece in Germania, parasind trupa. Chitaristul nou se va numi Adi Moisoiu. Un ultim concert cu Alferaru la chitara a avut loc in Big Mamou. Trupa SEMNE e invitata si la emisiunea Antidot a lui Viorel Grecu pe Radio Lynx. Fostul chitarist Andu se va intoarce in SEMNE pentru scurt timp. Andu nu va ramane, in schimb site-admin-ul Tapinarii, Razna (Mihai Caluseriu), ocupa locul ramas liber la chitara. A urmat turneul 2 in 1, in perioara 14-15 august 2009, in Vama Veche si Constinesti – la Hand si Whitehorse – si a reunit cele doua proiecte ale lui Adrian Tanase, Tapinarii si SEMNE. Din pacate si tobarul Cornel paraseste trupa, deoarece pleaca in Franta. A urmat un concert la petrecerea Radio3Net. Pentru ca nu avea tobar, SEMNE l-a imprumutat pe Mishu Dumitrascu, de la 9,7 richter. Pentru un concert. Dupa indelungi cautari, tobarul ales a fost Mihnea Dobrota, pe care-l stiti de la trupa OCS, insa, nu a putut face fata in doua trupe. Asa ca, actualul tobar din SEMNE este Mishu, de la 9,7 richter. SEMNE au cantat la o petrecere Radio3net, apoi au facut un reunion (Iron City) cu fostul tobosar Cornel, ce a revenit in tara pentru ceva timp. Au cantat intai in Twice Reinvented la Maraton muzical caritabil, apoi au sarbatorit 3 ani de la infiintare in Iron City.

Urmatorul concert a fost, in iunie la Motor Rock Festival – Ciolpani, si tot in iunie, in club Underworld. Urmeaza un concert in Vama Veche, la Baza sportiva, pe 4 iulie. Din motive obiective si cu parere de rau, basistul Ionut Ramon Ivana a parasit trupa semne dupa 3 ani de cantat. Urmand o iminenta plecare in SUA si chitaristul Mihai Caluseriu paraseste trupa. O schimbare de componenta are loc. Dupa ceva timp de cautari, la bass ni se alatura Dan Gaina (ex-Fara Zahar) si Dragoi Vasilela chitara, urmat de Catalin Lungu, tot chitara. Dar componenta se va schimba din nou. Dan Gaina va deveni tatic si se va retrage, la fel si Dragoi Vasile. Dar noua formula va fi nu numai binevenita ci si surprinzatoare.

Chitaristul Mihai Caluseriu si basistul Ionut Ivana se intorc in trupa. Pana la o aparitie in noua formula, Semne au realizat si al doilea videoclip din cariera, la piesa Should. Ideea clipului fiind un scurt reality show de 2 minute si 50 de secunde. Filmarile si actiunea au avut loc pe drumul catre concertul din Baza Sportiva Vama Veche si la locul cantarii. Imaginea a apartinut membrilor trupei. Au urmat concerte, si un nou membru se va alatura fratiei Semne. Sorin Mihai Popa la a doua chitara. Dupa un alt concert la Bongo Art club in vara anului 2011 in Vama Veche si lte concerte in Rock n Regie, Iron City, Control Club, El Grande Comandante si club A trupa a intrat in studio. Doua dintre piesele de pe disc le gasiti si aici pe pagina. Trupa Semne a ocupat locul al zece-lea la Trofeul Club A – Avanpost rock. Dupa o pauza de aproximativ un an, Semne va reveni cu o noua componenta si un suflu cu totul si cu totul nou, in formula: Adrian Tanase – voce, Alex Florescu – chitara, Angela Mihalcea – bass, Mihai Nicolau – tobe. Apoi dupa un recital la trofeul Club A, Mihai Nicolau va fi inlouit cu Stefan Lucian. Din cauza unei lipse de timp, inca o pauza are loc.

Dar in 2017, se incearca un reunion. Chitaristul Mihai Caluseriu si chitaristul sorin Mihai Popa revin in trupa alaturi de basistul Ionut Ivana, iar la tobe ni se alatura Marius Cretu. Un prim concert de revenire are loc in clubul Quantic la QFest si pe 13 decembrie tot in Quantic la Moshociclistii alaturi de Trooper si Zaibar.

In vara lui 2018 trupa este pe afisul de concert al evenimentului „Marsul Motociclistilor” initiat de comuntiatea Iubim 2 Roti. Se lucreaza doua piese noi in limba romana – „Superman” si „Ochii din ecran”, cea din urma fiind inregistrata in studio.

Editia 2018 a festivalului Q’Fest aduce trupa SeMnE pe aceeasi scena cu Timpuri Noi si Sarmalele Reci, pentru un show cu setlist de 10 piese, dintre care cele doua piese in limba romana: Super-erou si Ochii din ecran.

Yellow Club este locul in care SeMnE va sustine un concert full, cu un setlist ce acopera trecutul, prezentul si viitorul trupei. Iar pe final de 2018 inca o bifa importanta din viata trupei este oportunitatea de a deschide concertul Cargo, pe 19 decembrie.

Anul 2019 debuteaza cu un concert in afara Bucurestiului, chiar in orasul de bastina al lui Sorin – chitaristul trupei. Publicul cald si atmosfera de prietenie din PubRock Campulung Muscel sunt unul factorii care ne motiveaza, ca trupa! Luna martie este prilej de lucru in studio la piesa “Super erou”, cat si de o revedere cu atmosfera din clubul Underworld, din Bucuresti.